Hvor shopper man, når man er ”plus size”?

I årevis har moden primært sigtet mod de ultratynde modeller, men nu er der kommet et større fokus på de mere ”almindelige” størrelser, der dog stadig går under den lidet flatterende betegnelse ”plus size”. Her taler vi primært om str. 42 og opefter. Tidligere var der ikke meget mode i plus size-tøjet, da det netop ofte blev klassificeret som en lidt ”sekundær vare” på markedet, men i dag har både modeblade, modeshows og designere sigtet mod at bruge flere og flere plus size-modeller, der ligger mere i tråd med den egentlige forbruger. Derfor er der også mange, der er vilde med denne nye udvikling, der hylder de smukke kurver.

Motley Denim

På herresiden findes der flere og flere brands, der henvender sig til de større størrelser. Et brand som Motleydenim.dk tilbyder både skjorter, trøjer og T-shirts i str. 2XL-8XL. Størrelser, der kan være svære at finde ud i de danske storcentre. For Motley Denim er filosofien, at alle skal kunne klæde sig moderigtigt, uanset vægt. Motley Denims jeans fås i størrelsesintervallet W40-W70.

Junarose

Som en del af udviklingen er der fremkommet flere trendsættende brands på det danske marked, der udelukkende går efter at designe tøj i de store størrelser. Vel at mærke tøj, der er mindst lige så moderigtigt som tøjet i str. 36. Mange kender givetvis allerede et mærke som Zizzi, der bl.a. har mange butikker rundt om i de danske storcentre. Et andet brand, der er rykket frem med stormskridt i modebilledet, er Junarose.dk, der er en del af den danske Bestseller-koncern. Via feminine detaljer som blonder og pailletter og et stærkt fokus på kvalitet og design har Junarose formået at skabe en prisvenlig kollektion med basis-beklædningsgenstande til den moderne, trendy kvinde, der ønsker velsiddende og smart tøj. De årlige kollektioner sigter også mod kvinden, der elsker at tage chancer og ikke bare vil gemme sine kurver langt væk. Junaroses produkter fås i str. 42-54 og fås bl.a. på en række af de mest kendte online sider som Zalando, Miinto og Ellos. Du har derfor muligvis allerede stødt på Junarose-brandet.